Calexico Wood | [Limfog Ek] Teak, Mahogny, Valnöt, Ceder, Al, panel, trall, virke  

Visa produkter i

IntresselistaKöpa Ädelträ, Teak, Mahohny, Valnöt och Ceder virke till lågpris

NobelwoodRADIATA PINE PINUS RADIATA

Nobelwood är en 100 procent miljövänlig produkt tillverkat av FSC®-certifierat trä. Materialet har unik hållbarhet på grund av den avancerade modifieringsprocessen.

Råmaterialet är Radiata Pine som impregneras med en vattenlöslig biopolymer baserad på restprodukter från jordbruksproduktion. Efter impregnering torkas och värmebehandlas trallen. Resultatet blir träceller resistenta mot mikroorganismer.

Du kan använda Nobelwood för allt ifrån utomhuspanel och trall till fönstermaterial, båtdäck och inredningar. Utseendet påminner om Valnöt och trallen är lika rötbeständig som Teak. Om Nobelwood lämnas obehandlat får det med tiden en vackert silvergrå yta.

Unika egenskaper

  • Rötbeständighetsklass 1 (som Teak)
  • FSC-märkt
  • Låg vikt och lätt att bearbeta
  • Lång hållbarhet, upp till 50 år
  • Kvistfritt
  • Hög motståndskraft mot syra och lut
  • Inga restriktioner vid återvinning{heading}

{spec_info}
MÅTT BESKRIVNING PRIS (kr)   

Alla mått i mm, alla priser ink moms. Vi reserverar oss för prisförändringar och felande lagersaldon. T - tjocklek, B - Bredd, L - Längd, Ø - Diameter, kbm - m3, kvm - m2, lpm - meter.


Montering

För infästning skall rostfri trallskruv användas i en kvalitet från A2 till A4, då detta minskar risken för missfärgning. Välj A4-kvalitet i miljöer som innebär större risk för korrosion. Skruvhuvudet skall skruvas ner i nivå med trallytan. Använd självborrande skruv eller förborra för att minimera risken för att sprickor uppstår. Om trallen förborras skall detta enbart göras i trallvirket och inte i underliggande regel. Rekommenderad dimension på trallskruven för en 21 mm trall är minst 4,2x55 mm.

Vi rekommenderar ett regelavstånd på 450 mm. Skruva varje trallbräda helt färdig innan montering av nästa bräda påbörjas. Trä rör sig i förhållande till fukthalten. Trallvirke som är torrt kommer att svälla på bredden när det utsätts för fukt och motsatsen gäller för otorkat virke vid torra förhållanden. Kontrollera alltid bredden på virket innan montering. Ett virke som understiger specifikationen kräver en större luftspalt vid montering.

Montera trallen med den rillade sidan vänd uppåt och med minst 6 mm mellan brädorna. Den släta sidan kan användas som ovansida men notera att denna sida är avsedd som undersida och kan därför ha märken från emballering och truckgafflar. Sörj för god och kontinuerlig luftcirkulation under och igenom den färdiga terrassen.

Behandling

Nobelwood behöver inte ytbehandlas ur hållbarhetsynpunkt, om man lämnar trallen obehandlad blir den efter en tid silvergrå. Före montering ska trallen förvaras skyddad från direkt sol och regn, och med god genomluftning. Acklimatisera trallen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.
> Vi planterar träd

> FSC

> PEFC

> Svanen

> Affärsvillkor

> GDPR & Webvillkor

Sales outside Sweden

> Fakturabetalning

> EU-betalning

> Reklamation (Complaints)

> Tvistlösning

> Vanliga frågor (QnA)

> Så fungerar webhandeln

> Showroom

> Calexico Outlet

> Kontakt

> Om oss

> The Wood Log

icon Wood Music