Calexico Wood

Köpa Ädelträ, Teak, Mahohny, Valnöt och Ceder virke till lågpris

Starten var en kubikmeter mahogany

CALEXICO WOOD AB är en Nordisk leverantör av skivmaterial, ädelträ, list och panel till privatpersoner, byggare, snickerier & bygghandel.  Vi vill att våra kunder ska vara nöjda på alla och strävar att förbättra våra processer för att överträffa kundens förväntningar.

2008 startades CLX som en spinn-off från möbeldesignföretaget Calexico.

-Vi köpte en kubikmeter mahogany till ett designprojekt. Kunder frågade om vi kunde sälja enbart mahogany till dem vilket vi gjorde, säger Mikael Hansson VD och grundare av CALEXICO.

Efter hand utökades sortimentet och 2011 startades företagets nuvarande webbplats www.calexicowood.se som kom att komplettera och utöka företagets närvaro på handelsplatsen blocket.se.

2013 ombildades bolaget och nya delägare steg in för att utveckla och förstärka verksamheten.

CLX agerar och verkar komplementärt på den Svenska trähandelsmarknaden.

- Vi löser de flesta träslag som våra kunder efterfrågar, säger Hansson, och fortsätter.

- Vår affärsidé och marknadsnisch är att erbjuda de lite ovanligare träslagen till kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. CLX levererar varorna till kundens dörr, bekvämt och säkert.

-Vi ser en mognande e-trähandelsmarknad, där kunder är vana att handla på nätet, det är inget konstigt att handla bygg- och inredningsmaterial via distanshandel. Det passar oss som varken har butik eller lager. Till låga priser levererar vi direkt från 18 olika lager/underleverantörer till våra kunder. Under 2017 anslöt vi tre nya leverantörer vilket gav oss ytterligare sex platser att leverera ifrån. Vi började även en blygsam bemanningsverksamhet som specialiserar sig på lagerpersonal med specialkompetens inom träprodukter.

F nv kan CALEXIO leverera ur ett 25-tal lager från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Lagervaror levereras fritt lager eller med frakt från närmaste lager.

Under 2018 har vi även knutit an två träbearbetningsföretag vilket förbättrar erbjudandet till våra kunder.> Vi planterar träd

> FSC

> PEFC

> Svanen

> Affärsvillkor

> GDPR & Webvillkor

Sales outside Sweden

> Fakturabetalning

> EU-betalning

> Reklamation (Complaints)

> Tvistlösning

> Vanliga frågor (QnA)

> Så fungerar webhandeln

> Showroom

> Calexico Outlet

> Kontakt

> Om oss

> The Wood Log

icon Wood Music